четвртак, 28. октобар 2010.

Lesnik torta





Kore:
6 belanca
12 kasika secera
50 grama mlevenih pecenih lesnika
2 kasike griza
1 kasika brasna
2 zumanca

Kora :
6 belanaca
12 kasika secera
50 grama pecenog mlevenog lesnika
2 kasike brasna

Fil :
14 zumanaca
300 grama secera
6 dl mleka
2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
1 margarin
200 grama bele cokolade
150 grama mlevenog pecenog lesnika

Fil treci:
500 grama slag krema
5 dl ledene vode




Izmutiti belanca  za secerom,pa dodati zumanca. Na kraju dodati brasno,griz,lesnike,promesati kasikom i izliti u pleh oblozen pek papirom. Peci na 200 stepeni dok ne dobije finu braon boju.
Za trecu koru,koja ce biti u sredini,izmutiti dobro sastojke i ispeci je na isti nacin kao i prethodne dve.
Za fil izmutiti puding sa malo odvojenog mleka,dodati zumanca dobro izmesati. Usuti masu u vec prokljucali ostatak mleka sa secerom. U hladno  umesati razradjen margarin. Podeliti fil na dva dela. U jedan staviti mlevene pecene lesnike a u drugi otopljenu cokoladu.
Umutiti slag krem sa ledenom vodom da bude cvrst.

Filovati:
kora-fil sa lesnicima-fil sa cokoladom-slag krem-kora druga-fil sa lesnicima-fil sa cokoladom-slag krem-kora i na kraju ukrasiti sa ostatkom slag krema po zelji.






Recept moje drage prijateljice Maje Cernjev...