
Sastojci:
Kore :
200 grama margarina Dijamant dijavit
2 jaja
150 grama secera
1 dl mleka
kesica praska za pecivo
500 grama brasna
Fil :
400 grama secera
10 kasika brasna
1 litar mleka
250 grama margarina Dijamant classic
3 vanili secera
Glazura :
100 grama cokolade
50 grama margarina
kasika ulja za sjaj glazure
kasika ulja za sjaj glazure
Priprema:
Razraditi margarin sa secerom,dodati jaja,mleko i na kraju brasno pomesano sa praskom za pecivo. Umesiti mekano testo i ostaviti jedan sat da odmara.
Testo podeliti na 5  jufkica i od svake rastanjiti na papiru za pecenje kore. Najbolle je uraditi svih pet pa tek onda peci.
Peci po 5 minuta na 200 stepeni. Gotove se same odvoje od papira.
Prvo razmutiti brasno u  malo mleka da se ne prave grudvice,dodati ostalo mleko. Na ringlu  staviti secer da se topi i svo vreme mesati da se ravnomerno istopi.  Kada se napravi karamel,ubaciti mleko sa brasnom,ali prethodno ga  promesati da se ujednaci masa.
Mesati dok ne  zagusti krem. U mlak umutiti margarin i vanil secer.
Napraviti standardnu glazuru,cokolada za kuvanje i ostatak margarina,i malo ulja da glazura ima sjaj.Ostavititi kolac da prenoci da bi kore omeksale.
Recept moje drage Dacamaki...
 
 
 
Нема коментара:
Постави коментар