понедељак, 25. октобар 2010.

Snikers kocke





Za kore je potrebno:
10 belanaca
20 kasika secera
9 kasika brasna
1 prasak za pecivo
1 kasika kakaoa
200 grama pecenog mlevenog kikirikija
jedna kasika ulja

Za fil je potrebno:
10 zumanaca
300 grama secera
8 kasika gustina
1 litar mleka
200 grama cokolade
200 grama seckanog kikirikija
margarin Dijamant Classic

Za glazuru:
100 grama cokolade
4 kasike ulja
4 kasike mleka

Priprema:
Dobro umutiti belanca sa secerom. Sa brasnom pomesati prasak za pecivo. Umesati varjacom brasno,dodati kakao i kasiku ulja i na kraju dodati kikiriki. Ispeci koru i podeliti je na 2 dela,tako da se dobiju dve tanje kore.

Na laganoj vatri staviti 7 dl mleka sa 300 grama secera da vri a posebno umutiti zumanca,ostatak mleka i gustin. Kada pocne da vri,ubaciti smesu sa zumancima i 200 grama crne cokolade za kuvanje,svo vreme neprestano mesajuci. Kada se fino zgusne,skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
U hladno umesati razradjen margarin Dijamant Classic i 200 grama kkikirikija.

Filovati kore i na kraju staviti glazuru od cokolade.
Seci na kocke i sluziti.


Poslastica je veoma ukusna i pre svega izdasna i zaista fantasticna! Mojima sa jako dopala, a nadam se da ce te se vi makar oduseviti...