ovako sam je zaista nazvala...
Sastojci:
Fil :
1 litar mleka
14 kasika secera
10 kasika griza
4 zumanca
3 pune kasike Nesquik praha
margarin Dijamant Classic
Kora druga :
3 jaja
4 belanca koja su ostala od fila
5 kasika secera
5 kasika brasna
pola kesice praska za pecivo
po zelji i kesica vanil secera
Kora prva kao podloga :
3 jaja
3 kasike secera
3 kasike brasna
pola kesice praska za pecivo
Drugi red fila :
580 ml konzerva kockica ananasa
250 grama slag krema
Postupak pripreme:
Prvo skuvati griz u mleku sa secerom pa skloniti sa vatre i dodati 4 umucena zumanceta. Vratiti na ringlu da baci kljuc. Skloniti i dodati 3 pune kasike Nesquik praha. U hladno umutiti razradjen margarin.
Napraviti prvo drugu koru da se iskoriste preostala belanca. Masu izruciti u pleh oblozen pek papirom. Peci dok ne dobije finu zutu boju. Koru staviti kao drugu jer je meksa i upice bolje sok od ananasa.
Prvu koru pripremiti tako sto cete umutiti prvo belanca sa secerom,dodati zumanca i na kraju brasno sa praskom za pecivo. Peci na isti nacin kao i prethodnu koru.
Umutiti slag krem. Procediti kockice ananasa i sitnije ih iseckati. Sok iskoristiti za prelivanje kora. Odvojiti slag krema toliko da se poveze ananas sa istim. Ostatak ostaviti za ukrasavanje.
Filovati: kora druga prelivena sokom,fil,ananas i slag krem,prva kora prelivena sokom od ananasa,fil,slag krem sa ananasom i ukrasiti slagom.
Prijatno!
Prava osvezavajuca torta...
Нема коментара:
Постави коментар