петак, 27. април 2012.

Najlepsa cokoladna torta







Tri kore od po:
6 belanaca
5 kasika secera
6 kasika mlevenog keksa
3 kasike kakaoa
1 kasika brasna


Prvi fil:
4 pudinga od cokolade
1 l mleka
5 kasika secera
400 gr cokolade


Drugi fil:
18 zumanaca
10 kasika secera
margarin
200 gr secera u prahu


Priprema:

Kora:
Belanca penasto umutiti sa secerom. Kada se dobije cvrst sneg,dodati keks,kakao,brasno i lagano varjacom promesati da se sjedini. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti tri takve kore.

Fil prvi:

U litar mleka skuvati puding sa secerom. Dok je jos vruce,ubaciti izlomljenu cokoladu i mesati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje.

Fil drugi:
Umutiti zumanca sa secerom i skuvati na pari pa ohladiti.

Umutiti margarin sa secerom u prahu.

Dodati fil od zumanaca i izraditi mikserom. Dodavati kasiku po kasiku,sve vreme muteci,fil sa cokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa.

Umutiti 500 gr slag krema sa dve case mineralne vode.

Filovati kora - fil - slag.


Ukrasiti tortu po zelji rendanom crno belom cokoladom.




Torta je veoma izdasna i pogodna je za velika slavlja. A ukus... Jednostavno fenomenalan!