понедељак, 25. октобар 2010.

Bela dolina





Sastojci za koru:
6 belanaca
150 grama secera
1 kasika sirceta
Sastojke umutiti i susiti koru na 120 stepeni oko 2 sata i tako 3 kore.

Preliv za kore:
400 grama cokolade
125 grama margarina
2 jaja
Cokoladu topiti na pari sa margarinom i postepeno dodati umucena zumanca pa umucena belanca. Promesati i time prelivati gotove,osusene kore.

Fil:
18 zumanaca
10 kasika brasna
2 dl mleka
15 kasika secera
3 vanil secera
1,5 margarin
Umutiti zumanca,dodati mleko,secer,vanil secer i na kraju brasno. Napraviti krem i kuvati na pari. U hladan umutiti razradjen 1,5 margarin.

Fil drugi:
Slag krem ili slatka pavlaka oko 400 grama.
Umutiti sa ledenom vodom da bude cvrst.
Isti koristiti za ukrasavanje i premazivanje cele torte.

Filovati:
kora - cokolada - krem od zumanaca - slag krem, dok se ne potosi materijal i na kraju ukrasiti slagom.

Нема коментара:

Постави коментар