понедељак, 25. октобар 2010.

Cokoladni kolac sa kikirikijem





Sastojci za kolac:
50 grama kakao praha
400 mililitara jogurta
10 grama sode bikarbone
100 mililitara ulja
2 jajeta
200 grama secera
300 grama brasna
100 grama neslanog kikirikija

Preliv:
100 grama margarina
40 mililitara mleka
100 grama crne cokolade za kuvanje
40 grama secera

U dubljoj posudi pomesati brasno,kakao,secer,samleveni kikiriki i sodu bikarbonu. Postepeno dodavati jogurt i lagano varjacom mesati da se ne stvaraju grudvice. Na kraju,dodati umucena jaja i ulje i sve dobro promesati. Masu sipati u pleh oblozen pek papirom,posuti brasnom i peci na 200 stepeni oko pola sata. Za to vreme otopiti cokoladu na pari i dodati margarin i secer. Pecen kolac preliti cokoladom i ostaviti da se ohladi. Po zelji posuti sa malo mlevenog kikirikija. Seci na kocke i sluziti.

Kolac je odlicnog ukusa,posebno za one koji vole prefinjenost cokolade i kikirikija...

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар