понедељак, 25. октобар 2010.

Kremissimo torta



Sastojci za koru:10 belanaca
250 grama secera
1 kasika sirceta
Sastojke dobro umutiti i susiti koru dva sata na 100 stepeni.

Sastojci za fil:
10 zumanaca
300 grama secera
15 kasika brasna
1 litar mleka
1 margarin
100 grama pecenog mlevenog lesnika
100 grama cokolade
100 grama mlevenih oraha
Odvojiti malo mleka i umutiti zumanac sa brasnom. U ostatak mleka ubaciti secer i staviti da se kuva. U provrilo mleko usuti umucenu smesu. Mesati neprestano da ne zagori. Skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi. U hladnu smesu umutiti razradjen margarin.
Fil podeliti na tri dela. U prvi staviti lesnik,u drugi istopljenu cokoladu i u treci deo mlevene orahe.

Preliv za filove:
300 grama cokolade
1 dl ulja
Istopiti cokoladu sa uljem, na pari, da bude malo redje.

Filovati: kora - fil sa lesnikom - glazura od cokolade - fil sa cokoladom - glazura od cokolade - fil sa orasima - glazura od cokolade i na kraju ukrasiti slagom.


Torta je odlicnog ukusa,lagana i moze da odstoji u zamrzivacu sat-dva,pa bude kao sladoled. Jako je interesantna u preseku i nije previse slatka a ni teska. Najbitnije je da je osvezavajuca za letnje dane,i jos bitnije,smaze se dok trepnes. Moja Katarina je obozava!