четвртак, 21. октобар 2010.

Nescafe kolac








Nescafe kolac





Sastojci:
7 jaja,7 kasika secera,7 kasika brasna, 2,5 kasike kakaoa,1 prasak za pecivo. Umutiti sastojke i ispeci koru u velikom plehu od sporeta. Ne treba grejati rernu ranije jer se patispanj stavlja u hladnu rernu pa se tek onda ukljuci pa se potepeno razvija prasak za pecivo,kora se ne sokira velikom temperaturom. Peci na 175 stepeni dok ne dobije finu braon boju. Proveriti cackalicom da li je kora gotova. Vrucu koru preliti sa pola litre vrelog mleka,da kora ne bude suva.

Fil:
1 litar mleka,2 pudinga od cokolade,300 grama mlevenog keksa,kesica Nescafe strong,jedan margarin,200 grama secera.
Odvojiti dva decilitra mleka i umesati prasak za puding a u ostatak mleka staviti secer i kuvati. Kad prokljuca,umesati razmucen prasak za puding. U vruc skuvan puding dodati 300 grama mlevenog keksa i kesicu Nescafe praha. U mlak fil dodati margarin i mesati mikserom da bude kremasto.
250 grama slaga umutiti sa mlekom i kesicom Nescafe praha i preliti preto nafilovane kore. Mozete ukrasiti mrvicama ili rendanom cokoladom.

Ovaj kolac je jako fin za ove letnje vrucine i ne pravi se dugo. Bas je osvezavajuc,bas za one koji obozavaju kafu. Za one koji ne vole tako jak ukus,mogu Nescafe zameniti nekim blazim napitkom,recimo kapucinom.