уторак, 08. фебруар 2011.

Sarlota sa rolatima



Za rolate je potrebno:
5 jaja
5 kasika secera
5 kasika brasna
pola tegle dzema od kajsije

Umutiti sastojke,ispeci koru u velikom plehu od rerne. Vrucu koru umotati u vlaznu krpu i ostaviti da se ohladi. Hladnu odmotati,izvaditi iz krpe i premazati dzemom od kajsije. Umotati u rolat.
Postupak ponoviti 2 puta,to jest napraviti 2 rolata.


Fil:
5 jaja
5 kasika secera
jedan puding od cokolade
2 dl mleka
1 kasika brasna
1 kasika kakaoa
pola casice ruma
250 grama margarina


Umutiti jaja sa secerom,brasnom,kakaom,praskom za puding,mlekom. Skuvati fil neprestano mesajuci.
Skuvan krem prohladiti i umesati jedan margarin. Na kraju dodati pola casice ruma.


Rolate iseci i vodoravno redjati na tacnu. Premazati kremom,pa ponovo poredjati rolate,ponovo premazati kremom i na kraju ukrasiti slagom po zelji...



Lagana tortica a veoma ukusna....