Kora:
2 jaja
18 kasika secera
18 kasika mleka
18 kasika ulja
18 kasika brasna
jedna kesica praska za pecivo
Za preliv:
200 ml vode
150 grama secera
Jos je potrebno:
4 pomorandze
5 kasika pekmeza od kajsije
Za glazuru:
100 grama cokolade
4 kasike ulja
Umutiti zicom jaja i dodati sve ostale sastojke. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci na 200 stepeni oko 20 minuta. Napraviti dve takve kore.
Jedna je podloga a drugu izmrviti i preliti sa uspinovanim secerom sa vodom.
Pomorandze samleti u blenderu sa sve korom.
Sipati u izmrvljenu koru sa vodom,dodati pekmez od kajsija. Dobro izmesati.
Smesu sipati preko kore i preliti glazurom od cokolade.
Zaista osvezava!
Prijatno!
Prelepe su !:-)
ОдговориИзбришиObožavam ih!
ОдговориИзбришиBas su ti lepe,a i slika mi se svidja!Da li mora da se zamrzava pomorandza ili ne?Ja ih jos nisam pravila.Pozdravljavam vas!!:))
ОдговориИзбришиMaki,hvala ti. Nisam ih zamrzavala,vec ih sveze samlela u blenderu. Moze i da se zamrznu pa da se izrendaju.
ОдговориИзбриши