недеља, 03. април 2011.

Punjene pletenice





Za testo je potrebno:
0,5 l toplog mleka
1 minjon kvasca
1 kasicica secera
2 kasicice soli
2 jaja
2 dl ulja
oko 1 kg brasna
jedna kesica praska za pecivo


Za punjenje:
200 gr salame seckane na kockice
1 pavlaka
100 ml kecapa
malo origana po zelji
kackavalj po zelji

Sastojke izmesati.

Za premazivanje: jaje

Za posipanje: susam i listici margarina


Izmrviti kvasac,pomesati sa secerom i naliti toplim mlekom,dodati dve kasike brasna i ostaviti kvasac da nadodje. Umutiti jaja i pomesati sa uljem,dodati so i masu sipati u nadosao kvasac. Dodavati brasno i kesicu praska za pecivo. Umesiti testo da se odvaja od ruke i ostaviti na toplom oko pola sata da nadodje.

Razraditi testo na pobrasnjenoj povrsini i odvajati loptice zeljene velicine,oko 20. Svaku rastanjiti na velicinu tacne za kolace i seci trakice od sredine ka krajevima debljine 1 cm i duzine oko 5 cm,a da u sredini ostane oko 5 cm cele povrsine. Sipati pripremljen fil,trakice prebacivati ka unutrasnjosti tako da formirate pletenicu.

Redjati pletenice u podmazan pleh.
Premazati umucenim jajetom,posuti susamom i staviti odozgo listice margarina.

Peci na 220 stepeni oko 20 minuta.

Mekane i veoma ukusne!

Prijatno!