недеља, 12. јун 2011.

Parfe lesnik-nes kocke













Sastojci:

Kora :
 
10 belanaca
 
15 kasika secera
 
2 kasike sirceta
 
 
 
Fil: :
 
1 litar mleka
 
10 kasika secera
 
15 kasika brasna
 
10 zumanaca
 
kesica instant kafe
 
100 grama pecenih mlevenih lesnika
 
250 grama margarina
 
 
Ukrasavanje: :
 
250 gr slaga
 
2,5 dl mineralne vode
 
 
Umutiti dobro belanca sa secerom dok se sav secer ne istopi i na kraju dodati 2 kasike sirceta. Koru susiti 2 sata na 100 stepeni. Ne vaditi iz rerne dok se u istoj ne ohladi.
Umutiti zumanca sa malo mleka i brasnom. Ostatak mleka staviti da se kuva zajedno sa secerom. U provrilo dodati umucenu smesu i mesati non-stop da ne zagori.
Ohladjen fil pomesati sa margarinom i podeliti na dva dela. U jedan deo umesati kesicu kafe a u drugi lesnike.
Filovati koru prvo filom sa lesnicima pa filom sa kafom i na kraju tortu premazati umucenim slagom po zelji.
Seci na kocke i sluziti... Prijatno!