субота, 04. јун 2011.

Brownies

Andrijana 







Sastojci: :
 
150 grama brasna
 
60 gr mlevenog keksa
 
150 gr secera
 
60 gr kakaoa
 
1/2 kasicice praska za pecivo
 
50 ml vode
 
kasicica nes kafe
 
200 ml cedjenog soka od pomorandze
 
125 gr putera
 
60 gr rendane cokolade
 
3 jaja
Glazura :
 
60 gr cokolade za kuvanje
 
60 gr putera
 
3 kasike prosejanog secera u prahu
 
malo vode


Pomesati sve suve sastojke: brasno,mleveni keks,secer,kakao i prasak za pecivo.
Dodati tecne sastojke - sok od pomorandze i nes kafu razmucenu u 50 ml vode.
Umesati omeksali puter i istopljenu cokoladu. Na kraju dodati jaja pa izmesati varjacom ili viljuskom,a zatim i mikserom par minuta,dok smesa ne postane glatka.
Izliti u pleh srednje velicine postavljen papirom za pecenje. Peci 20-25 minuta na 200 - 220 stepeni ili dok se ne oseti intezivan miris.
Proveravanje cackalicom nije pouzdano,jer je kolac dosta vlazan i sabijen,kao cvrsci krem.
Kad se prohladi preliti cokoladnom glazurom. Cokoladu i puter otopiti na najtisoj vatri,umesati prah secer i vodu pa kuvati dok se secer ne otopi.
Ostaviti da se glazura ohladi (glazura je meka,nece se stvrdnuti) pa kolac iseci na kocke.
Prijatno!