субота, 14. јануар 2012.

Kinder torta







Original recept možete pronaći na Marijaninom blogu



Kore:

12 belanaca
 300 gr šećera
 4 kašike griza
 4 kašike brašna
 1 kesica praška za pecivo
 2 kašike sirćeta
  200 gr seckanih  lešnika
                                            
Fil:
12 žumanaca
10 kašika šećera
 2 pudinga od vanile
 250 gr margarina
 1/2 l mleka
 200 gr pečenog mlevenog lešnika
 200 gr čokolade
 3 kašike ulja
Umutite 6 belanaca sa 150 gr šećera, 2 kašike griza, 2 kašike brasna, pola kesice praška za pecivo i jednom kašikom sirćeta. Pleh obložite papirom za pečenje, pospite sa 100 grama seckanih  lešnika, sipajte masu i pecite koru oko 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni.  Tako ispecite i jos jednu koru.
Žumanca, šećer, šećer u prahu, puding i margarin stavite u mleko i kuvajte na pari dok ne pogusti, kada se ohladi dodajte mleven pečen lešnik i podelite na dva dela. Istopite 100 gr čokolade i dodajte u jedan deo.
Redjajte koru tako da orasi budu okrenuti na gore, pa žuti fil, pa opet kora i crni fil. Istopite i preostalih 100 gr čokolade i prelijte preko torte.


Torta je jako ukusna. Ko ne veruje,neka sam proba da je napravi ... :D

2 коментара:

  1. Divna ti je torta draga, baš si me prijatno iznenadila! Nadam se da vam se dopao ukus....

    ОдговориИзбриши
  2. Draga,naravno da je bila ODLICNA. Ja sam se uverila u tvoje recepte,isprobavam i svaki put se odusevim. Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши