недеља, 8. јануар 2012.

Eurokrem torta








Kora :
5 belanaca
15 kašika šećera
jedna kašika sirćeta
150 gr eurokrema za premazivanje kore
Fil: :
6 dl mleka
5 žumanaca
2 pudinga od vanile
150 gr šećera
jedan margarin
2 šlag krema od vanile
100 gr čokolade u prahu
150 gr mlevenog keksa
2 dl slatke pavlake
Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i na kraju sirće. Pleh obložiti papirom za pečenje pa peći jedan sat na 120 stepeni.
U manju šerpu sipati 4 dl mleka,dodati šećer. U ostatak razmutiti puding,dodati umućena žumanca i ukuvati u provrilom mleku. Ohladiti.
U hladan krem umutiti razrađen margarin. Umutiti šlag krem pa pomešati zajedno sa filom. Krem podeliti na dva dela.
U jedan deo staviti čokoladu u prahu i mleveni keks a drugi ostaje žut.
Koru premazati eurokremom,staviti crni pa žuti fil. Ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар