субота, 31. децембар 2011.

Fina lešnik torta










Sastojci:

Kora:
4 belanaca
100 gr šećera
kašika prezli
ravna kašika brašna
ravna kašičica praška za pecivo
100 gr pecenog mlevenog lesnika
Prvi fil :
6 žumanaca
12 kašika šećera
1 l mleka
jedan margarin
100 gr krupno rendane bele čokolade
Drugi fil :
6 žumanaca
100 gr šećera u prahu
jedan margarin
100 gr crne čokolade
Za ukrašavanje :
4 kesice šlaga
Umutiti belanca u šne,dodati šećer,pa sve ostale suve sastojke. Podmažite pleh,obložite papirom za pečenje i pecite koru na 180 stepeni. Napraviti 3 takve kore.
Za prvi fil umutiti žumanca sa šećerom,malo hladnog mleka i brašnom. Ostatak mleka staviti da se kuva pa u provrilo ubaciti umućene sastojke. Mešati da ne zagori,kuvati do dobre gustine. U ohladjen fil umutiti maragarin pa dodati čokoladu te lagano promešati.
Za drugi fil je potrebno penasto umutiti margarin,dodati šećer,jedno po jedno žumance,pa rastopljenu čokoladu.
Kore filujte prvim pa drugim filom i celu tortu premazati umućenim šlagom.