Testo :
700 grama brašna
1 kockica kvasca
malo šećera
malo soli
2 dl tople vode
1 kašika putera
200 ml mleka
Fil: :
300 gr kuvane dimljene šunke
300 gr svežeg kravljeg sira
Premaz :
1 žumance
malo mleka
rastopljeni puter
Kvasac potopiti u malo
toplog mleka sa šećerom i ostaviti da naraste. Brašno pomešati s
naraslim kvascem,solju,puterom te mutiti mikserom uz dodavanje tople
vode i mleka. Umesiti testo. Ostaviti da odmori.
Razviti testo,iseci na trouglove,na svaki staviti po kašičicu fila i uviti kiflice.
Pleh obložiti papirom za
pečenje,poredjati kiflice i premazati umućenim jajetom,mlekom i
rastopljenim puterom. Po želji posuti semenkama.
Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Prijatno!
Divno izgledaju, mogla bih koju za večeru :-))
ОдговориИзбриши