Kora :
10 jaja
10 kašika šećera
10 kašika brašna
1,5 kašika ulja
Fil: :
1 l mleka
10 kašika šećera
2 pudinga od čokolade
200 gr margarina
100 gr seckanih žele bombona
100 gr suvog groždja potopljenih u rum
100 gr seckanih oraha
150 gr keksa
Preliv :
200 grama čokolade
4 kašike ulja
Umutiti belanca sa šećerom i kada se dobro
umuti,dodati žumanca i ulje. Okrugli pleh obloziti papirom za pečenje i
sipati smesu. Peći na 190 stepeni oko 20 minuta,dok ne dobije finu žutu
boju. Koru podeliti na 2 dela,da se dobiju dve kore.
Obložiti okrugli kalup folijom. Ušuškati jednu koru.
Skuvati pudinge u mleku
sa šećerom. Ostaviti da se ohladi. U ohladjen krem umutiti
margarin.Dodati žele bombone,seckane orahe i oceđeno suvo grožđe. Dodati
i izlomljenu drugu koru. Smesu sipati u kalup. Poravnati.
Poredjati keks preko torte i ostaviti najmanje dva sata na hladnom da odstoji.
Pripremiti tacnu i prevrnuti tortu. Rastopiti čokoladu sa uljem i preliti preko torte.
Uživajte!
Нема коментара:
Постави коментар