недеља, 22. јануар 2012.

Torta sa cokoladnim ananasom






Sastojci za kore:
15 belanaca
15 kasika secera
 3 kesice pudinga od cokolade

Sastojci za fil:
15 zumanaca
1 l mleka
4 pudinga od vanile
10 kasika secera
250 gr margarina

Fil drugi:
konzerva ananasa od 850 gr
300 gr cokolade za kuvanje


Za ukrasavanje:
sok od ananasa iz konzerve
250 gr slaga


Priprema:
Umutiti dobro 5 belanaca sa 5 kasika secera,dok se secer rastopi. Dodati puding od cokolade i promesati kasikom. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje i peci koru na 190 stepeni oko 15 minuta. Napraviti 3 takve kore.

Odvojiti malo mleka. Ostatak staviti da se kuva zajedno sa secerom. Pomesati odvojeno mleko sa pudinzima od vanile i zumancima. Dobro sjediniti masu da ne bude grudvica. Sipati u kljucalo mleko i mesati do zeljene gustine. Ohladjen krem pomesati sa razradjenim margarinom.


Istopiti cokoladu na tihoj vatri. Procediti ananas. Sacuvati sok. Odvojiti ananas iz cediljke i staviti u ciniju. Preliti otopljenom cokoladom i promesati da se ananas "obuce" u cokoladu.


Filovati: kora - zuti fil - ananas u cokoladi i tako dok se ne utrosi sav pripremljeni materijal.

Umutiti slag sa sokom od ananasa i premazati tortu i po zelji ukrasiti.



Ova torta je pravljena za moj 25. rodjendan. Gosti su se odusevili i trazili jos po jedno parce.