недеља, 04. март 2012.

Banana split torta










Kore :
 
5 jaja
 
5 kašika šećera
 
5 kašika mlevenih pečenih lešnika
 
kašika brašna
 
pola kesice praška za pecivo
 
 
Fil: :
 
1 l mleka
 
2 pudinga od vanile
 
4 kašike brašna
 
šećera po ukusu
 
2 kesice vanil šećera
 
250 grama putera
 
2 kašike šećera u prahu
 
 
 
Čokoladna glazura :
 
120 gr gorke čokolade
 
80 grama putera
 
8 kašika slatke pavlake
 
 
Ostalo :
 
6 banana
 
400 ml slatke pavlake
 
2 kremfiksa
 
sok od jednog limuna
 
Belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati šećer,jedno po jedno žumance, pa mutiti da se dobije gusta smesa. 

Pomesati lešnike,brašno i prašak za pecivo,pa pažljivo dodati smesi od jaja. Smesu izliti u veći pleh i sušiti u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko sat vremena. Napraviti dve takve kore.

Pomešati brašno,puding i vanilu sa malo mleka. Ostatak mleka zakuvati sa šećerom (količina po želji) i u kipuće dodati puding. 
Fil ohladiti uz povremeno mešanje. 

Penasto umutiti puter sa šećerom u prahu. Postepeno dodavati puding sobne temperature.


Na tacnu staviti jednu koru,namazati s polovinom fila,prekriti drugom korom i ostatkom fila. 
Banane uzdužno preseći na pola,pa ih "provući" kroz sok od limuna. Poslagati ih preko fila i bogato zaliti pripremljenom glazurom od čokolade. Ohladiti i ukrasiti slatkom pavlakom umućenom sa kremfiksom.

Prijatno!