понедељак, 20. фебруар 2012.

Čokoladne tortice







Kora :
 
8 jaja
 
200 gr šećera
 
200 gr brašna
 
kesica praška za pecivo
 
5 kašika ulja
 
5 kašika mleka
 
2 kašike kakaoa
 
 
Fil: :
 
7 dl mleka
 
200 gr šećera
 
200 gr čokolade
 
250 gr margarina
 
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
 
2 jajeta
 
 
Glazura: :
 
100 gr čokolade
 
3 kašike šećera
 
100 gr margarina
 
4 kašike mleka
 
 
Dekoracija :
 
sitno rendana čokolada
 
sitno voće po izboru (ribizle,borovnice,maline,jagode)
 
 
Sjediniti navedene namirnice i ispeći koru u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 25 minuta i kada se ispeče ostaviti da se ohladi. Kada je potpuno hladna,čašom ili okruglom modlicom vaditi krugove,pa svaki poprečno prerezati na pola.
Za fil je potrebno: U kipuće mleko dodati čokoladu,razmućen puding sa jajima i šećerom. Skuvati gust fil i ostaviti da se ohladi.
Zatim,dodati penasto umućen margarin i dobro sjediniti. Sve krugove premazati filom i spojiti.
Napraviti glazuru od navedenih sastojaka i preliti cele tortice.
Preko posuti sitno rendanom čokoladom i ukrasiti voćem.