Kora :
70 gr prezli
3 kašike ruma
200 gr putera
4 kašike šećera
3 jajeta
130 gr čokolade
5 žumanaca
5 belanaca
120 gr šećera
200 gr mlevenih badema
marmelada od višanja
Glazura :
125 gr čokolade
1 kašika ulja
Prezle preliti sa rumom i promešati.
Umutiti 200 gr putera sa 4 kašike šećera.
Dodati 3 jajeta i 130 gr otopljene čokolade.
Postepeno umešati 5 žumanaca.
Umutiti 200 gr putera sa 4 kašike šećera.
Dodati 3 jajeta i 130 gr otopljene čokolade.
Postepeno umešati 5 žumanaca.
Umutiti 5 belanaca sa 120 gr šećera i lagano dodavati u prethodnu smesu.
Dodati 200 gr mlevenih badema i prezle sa rumom.
Dodati 200 gr mlevenih badema i prezle sa rumom.
Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta pa smanjiti na 170 i peći još 25 minuta.
Ohlađeno testo prerezati na pola,da se dobiju dve kore.
Svaku premazati marmeladom od višanja i spojiti.
Svaku premazati marmeladom od višanja i spojiti.
Napraviti glazuru od čokolade i ulja i prohladjenu preliti preko kolača.
Нема коментара:
Постави коментар