петак, 30. март 2012.

Bečke kocke









Kora :

 
70 gr prezli
 
3 kašike ruma
 
200 gr putera
 
4 kašike šećera
 
3 jajeta
 
130 gr čokolade
 
5 žumanaca
 
5 belanaca
 
120 gr šećera
 
200 gr mlevenih badema
 
marmelada od višanja
 
 
Glazura :
 
125 gr čokolade
 
1 kašika ulja
 
 Prezle preliti sa rumom i promešati. 
Umutiti 200 gr putera sa 4 kašike šećera. 
Dodati 3 jajeta i 130 gr otopljene čokolade. 
Postepeno umešati 5 žumanaca.
Umutiti 5 belanaca sa 120 gr šećera i lagano dodavati u prethodnu smesu. 
Dodati 200 gr mlevenih badema i prezle sa rumom.
Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta pa smanjiti na 170 i peći još 25 minuta.
Ohlađeno testo prerezati na pola,da se dobiju dve kore. 
Svaku premazati marmeladom od višanja i spojiti.
Napraviti glazuru od čokolade i ulja i prohladjenu preliti preko kolača.