субота, 05. мај 2012.

Coko – oranz torta




Sastojci za kore:
15 belanaca
15 kasika secera
300 gr mlevenog keksa
3 kesice coko – oranz napitka od kafe

Fil:
1 l mleka
15 zumanaca
6 kasika secera
2 pudinga od cokolade
250 gr margarina

Fil drugi:
250 gr slag krema
250 gr mlevenih napolitanki od lesnika

Umutiti belanca sa secerom dobro. Dodati mleveni keks i lagano varjacom promesati. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje i peci 15 minuta na 200 stepeni.
Gotove kore preliti pripremljenim vrelim napitkom kafe.
Umutiti zumanca sa praskom za puding a mleko sa secerom staviti na kuvanje.
U provrilo mleko sipati pripremljenu smesu,kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi pa u hladnu smesu umutiti razradjen margarin.
Umutiti slag sa 1 dl mineralne vode i ostaviti da odstoji u frizideru oko 15 minuta. Samleti napolitanke i pomesati sa slagom.

Filovati kora – fil –slag i napolitanke.