субота, 19. мај 2012.

Beli anđeo










Sastojci:

 
1 paket kora za Rozen tortu
 
1 l mleka
 
4 pudinga od vanile
 
200 g bele čokolade
 
6 kašika šećera
 
100 g mleka u prahu
 
250 g margarina
 
125 g putera
 
500 g šlaga u prahu
 
4 kisele pavlake
 
 
 
 

Postupak pripreme:

Skuvati puding u zaslađenom mleku. Dodati polovinu čokolade i mešati dok se ne rastopi. Kada se puding prohladi sjediniti sa umućenim puterom, margarinom i mlekom u prahu.
Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil.
Umutiti šlag, dodati kiselu pavlaku i filovati kore. Jednu koru premazati pudingom, drugu sa šlagom i poklopiti kore tako da filovi idu jedan na drugi. Tortu premazati šlagom i ukrasiti.