Kora :
     
7 jaja
7 kasika secera
7 kašika mlevenih oraha 
2 kašike brašna 
3 kašike rendane čokolade 
kora 2 :
     
5 belanaca 
200 gr šećera 
150 gr seckanih oraha 
100 gr suvog grožđa 
4 kašike brašna 
2 kašike ulja 
fil :
     
5 žumanaca 
2 cela jaja
8 kašika šećera 
200 gr maslaca 
4 kašike prah šećera 
1 kesica vanilin šećera
 1.KORA:
umutiti 7 celih jaja sa 7 kašika šećera. Potom dodati 7 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna i 3 kašike rendane čokolade. Kada je umućeno podeliti masu i ispeći u 2 kore.
        
2.KORA:
5 belanaca umutiti sa 200 g šećera. Dodati 150 gr seckanih oraha, 100 g suvog grožđa, 4 kašike brašna i 2 kašike ulja. Dobijenu masu ispeći u plehu podmazanom maslacem.
 
umutiti 7 celih jaja sa 7 kašika šećera. Potom dodati 7 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna i 3 kašike rendane čokolade. Kada je umućeno podeliti masu i ispeći u 2 kore.
2.KORA:
5 belanaca umutiti sa 200 g šećera. Dodati 150 gr seckanih oraha, 100 g suvog grožđa, 4 kašike brašna i 2 kašike ulja. Dobijenu masu ispeći u plehu podmazanom maslacem.
FIL:5 žumanaca i 2 cela 
jaja umutiti sa 8 kašika šećera i kuvati na pari. Kada je kuvano 
ohladiti i dodati 200 gr maslaca koji je prethodno umućen sa 4 kašike 
prah šećera. Dodati 1 kesicu vanilin šećera.
 
FILOVATI:1.kora-fil-2.kora-fil-1.kora i celu tortu premazati ostatkom fila i ukrasiti po želji.
 

 
 
Нема коментара:
Постави коментар