Korice:
4 jaja
5 kasika secera
casa ulja
1 casa jogurta
8 kasika brasna
1 prasak za pecivo
1 kasika kakao praha
Fil:
4 pomorandze
100 grama secera
2 kesice zelatina
Glazura:
100 grama cokolade
4 kasike ulja
Jaja,secer,ulje,jogurt,brasno i prasak za pecivo dobro umutiti. Prvo jaja sa secerom pa onda tecne sastojke (ulje i jogurt) i na kraju brasno pomesano sa praskom za pecivo.
Podeliti masu na 3 dela a u jedan dodati kasiku kakao praha.
Ispeci kore u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 10 minuta.
Pomorandze oljustiti i pulpu samleti u blenderu pa prokuvati sa secerom. Zelatin preliti sa malo vode i ostaviti da nabubri. Pomesati.
Mutiti mikserom dok se masa ne zgusne.
Masom premazivati kore u tankom sloju.
Prvo ide zuta kora pa fil,braon kora,fil,zuta kora,fil i na kraju glazura od cokolade.
Prijatno!
Bas dobro izgledaju!!rado bih se osvezila sa jedno,dva parcenceta:))
ОдговориИзбриши