недеља, 27. фебруар 2011.

Momenti uzivanja



Sastojci za koru:

5 belanaca
 
5 kasika secera
 
2 kasike brasna
 
kasicica praska za pecivo
 
rebro rendane cokolade

50 grama mlevenog kikirikija


Fil: :
 
15 zumanaca
 
7 kasika secera
 
150 grama cokolade
 
margarin


Drugi fil: :
 
1 litar mleka
 
10 kasika brasna
 
kesica sladoleda od maline
 
300 grama secera
 
150 grama mlevenog kikirikija
 
100 grama mlevene plazme
 
margarin


Umutiti belanca sa secerom. Kada su dobro umucena,dodati brasno,prasak za pecivo,mleveni kikiriki i rendano rebro cokolade. Umesati sastojke varjacom i staviti smesu u pleh oblozen papirom za pecenje i peci koru oko 15 minuta na 200 stepeni. Na taj nacin napraviti tri kore.
Za prvi fil je potrebno umutiti zumanca sa secerom i staviti da se kuvaju na pari. Dodati izlomljenu cokoladu u mesati dok se ne zgusne. Ohladiti i u hladan umesati razradjen margarin.
Za drugi fil je potrebno odvojiti malo mleka od litre. Ostatak staviti da se kuva sa 300 grama secera. U ostatak mleka razmutiti brasno i kesicu sladoleda od maline. Smesu ukuvati u provrilo mleko. Mesati da ne zagori i ostaviti da se ohladi. U hladnu smesu ubaciti margarin i dobro izraditi mikserom da se sve lepo sjedini.
U hladan fil staviti mleveni kikiriki i mleveni keks.
Filovati :kora - rozi fil sa kikirikijem - kora - cokoladni fil - kora - ponovo rozi fil i premazati celu tortu.
Ukrasiti po zelji slagom i rendanom cokoladom.


Evo jedne nesvakidasnje torte neodoljivog i skladno povezanog ukusa.



уторак, 22. фебруар 2011.

Nagradiceeeee.Jupiiiii...












Hvala,draga Marijana.


Rekla sam dovoljno proslog puta. Ne znam sta bih mogla dodati... Osim da sam sada jako zauzeta i nemam vremena za postavljanje novih stvari... Kada budem zavrsila,vraticu se na druzenje.... A onda cu vam i reci sta sam uradila... Neki znaju o cemu pricam... :)


Nagradu prosledjujem svima koji posecuju moj blog.

петак, 11. фебруар 2011.

Kolac sa visnjama





 
 
 
Testo :
 
6 jaja
 
24 kasike secera
 
24 kasike mleka
 
24 kasike ulja
 
24 kasike brasna
 
2 praska za pecivo
 
2 vanil secera
 
visnje za posipanje
 
 
Umutiti jaja sa secerom,dodati ulje,mleko i na kraju brasno koje ste prethodno pomesali sa praskom za pecivo. Dodati i dve kesice vanil secera.
 
Smesu sipati u podmazan i brasnom posut pleh. Staviti u zagrejanu rernu da se malo zapece,to jest da dobije koricu. 
 
 
Izvaditi iz rerne,posuti ocedjenim visnjama,i vratiti u rernu da se pece. Smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peci jos 15 minuta. Za svaki slucaj proveriti cackalicom da li je pecen iznutra. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi i seci na kocke zeljene velicine i posluziti.
 
 
Mera je za veliki pleh od rerne. Po zelji,mozete prepoloviti kolicinu sastojaka.


уторак, 8. фебруар 2011.

Sarlota sa rolatima



Za rolate je potrebno:
5 jaja
5 kasika secera
5 kasika brasna
pola tegle dzema od kajsije

Umutiti sastojke,ispeci koru u velikom plehu od rerne. Vrucu koru umotati u vlaznu krpu i ostaviti da se ohladi. Hladnu odmotati,izvaditi iz krpe i premazati dzemom od kajsije. Umotati u rolat.
Postupak ponoviti 2 puta,to jest napraviti 2 rolata.


Fil:
5 jaja
5 kasika secera
jedan puding od cokolade
2 dl mleka
1 kasika brasna
1 kasika kakaoa
pola casice ruma
250 grama margarina


Umutiti jaja sa secerom,brasnom,kakaom,praskom za puding,mlekom. Skuvati fil neprestano mesajuci.
Skuvan krem prohladiti i umesati jedan margarin. Na kraju dodati pola casice ruma.


Rolate iseci i vodoravno redjati na tacnu. Premazati kremom,pa ponovo poredjati rolate,ponovo premazati kremom i na kraju ukrasiti slagom po zelji...



Lagana tortica a veoma ukusna....