четвртак, 7. јун 2012.

Kremaste kocke







Kora:
4 jaja
4 kasike secera
4 kasike vruce vode
3 kasike brasna
1 kasika kakaoa
100 gr otopljene cokolade
pola kesice praska za pecivo

Fil:
1 l slatke pavlake
300 gr gorke cokolade
100 gr secera


 Glazura:
200 gr cokolade
4 kasike ulja

Umutiti jaja sa secerom,dodati vodu,brasno i kakao pomesani sa praskom za pecivo i na kraju otopljenu cokoladu. Izliti smesu u pleh oblozen papirom za pecenje i peci 10 minuta na 200 stepeni.
Napraviti dve takce kore.
Umutiti blago slatku pavlaku sa secerom i dodati cokoladu otopljenu na pari. Ostaviti da se ohladi.

Nafilovati korice,preliti glazurom i malo prosarati da se cokolada pomesa sa filom da dobije "mramorni" izgled i ostaviti na hladnom. Seci na kocke i sluziti.

Kremasto i na brzinu...

Нема коментара:

Постави коментар