недеља, 24. јун 2012.

Grcki sladoled







Sastojci:
2 l mleka
5 kasika secera
5 kesica zelatina
300 gr slag krema
500 gr mlevenog keksa
2 kasike Nescafe-a
2 kasike kakaoa


Razmutiti zelatim u 10 kasika hladne vode. Odvojiti 4 dl mleka za mucenje slag krema. Ostatak mleka prokuvati sa secerom,prohladiti i pomesati sa nabubrelim zelatinom. Ostaviti na hladnom da se zgusne do gustine meda. Umutiti slag sa odvojenih 4 dl mleka i dodavati kasiku po kasiku zgusnute mase. 
Umucenu masu podeliti na tri dela. U jedan umesati mleveni keks u drugi kakao i kafu a treci ostaje beo. 
Obloziti folijom vecu posudu. Prvo sipati beli deo, pa deo sa kafom,i na kraju,deo sa keksom. Ostaviti u zamrzivacu da prenoci. Izruciti na tacnu i ukrasutu slagom po zelji.

Idealna poslastica za ove vrucine.