недеља, 20. мај 2012.

Slano koktel pecivo








Potrebno je: :
 
1 kg brasna
 
minjon kvasca
 
250 g margarina
 
250 gr masti
 
jedna kisela pavlaka
 
jedna solja mleka
 
jedna solja vode
 
3 kasicice soli
 
1 kasicica secera
 
2 jaja
 
100 gr susama
 
 
 Umutiti margarin i mast,pa dodati jedno jaje i kiselu pavlaku.
U zagrejanu solju vode dodati solju toplog mleka,jednu kasicicu secera pa u to izdrobiti kvasac. Ostaviti da narasta.
U prethodno umucenu masu dodati narastao kvasac i posoljeno brasno. Napraviti glatko testo. Rastanjiti oklagijom i praviti razne oblike po zelji.
Svaki premazati jajetom i posuti susamom.
Redjati u pleh i peci na 200 stepeni 20 minuta.
 

субота, 19. мај 2012.

Beli anđeo










Sastojci:

 
1 paket kora za Rozen tortu
 
1 l mleka
 
4 pudinga od vanile
 
200 g bele čokolade
 
6 kašika šećera
 
100 g mleka u prahu
 
250 g margarina
 
125 g putera
 
500 g šlaga u prahu
 
4 kisele pavlake
 
 
 
 

Postupak pripreme:

Skuvati puding u zaslađenom mleku. Dodati polovinu čokolade i mešati dok se ne rastopi. Kada se puding prohladi sjediniti sa umućenim puterom, margarinom i mlekom u prahu.
Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil.
Umutiti šlag, dodati kiselu pavlaku i filovati kore. Jednu koru premazati pudingom, drugu sa šlagom i poklopiti kore tako da filovi idu jedan na drugi. Tortu premazati šlagom i ukrasiti.
 

субота, 5. мај 2012.

Coko – oranz torta




Sastojci za kore:
15 belanaca
15 kasika secera
300 gr mlevenog keksa
3 kesice coko – oranz napitka od kafe

Fil:
1 l mleka
15 zumanaca
6 kasika secera
2 pudinga od cokolade
250 gr margarina

Fil drugi:
250 gr slag krema
250 gr mlevenih napolitanki od lesnika

Umutiti belanca sa secerom dobro. Dodati mleveni keks i lagano varjacom promesati. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje i peci 15 minuta na 200 stepeni.
Gotove kore preliti pripremljenim vrelim napitkom kafe.
Umutiti zumanca sa praskom za puding a mleko sa secerom staviti na kuvanje.
U provrilo mleko sipati pripremljenu smesu,kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi pa u hladnu smesu umutiti razradjen margarin.
Umutiti slag sa 1 dl mineralne vode i ostaviti da odstoji u frizideru oko 15 minuta. Samleti napolitanke i pomesati sa slagom.

Filovati kora – fil –slag i napolitanke.

среда, 2. мај 2012.

Ledene lesnik kocke




Kora :
5 jaja
5 kasika secera
kasika kakaoa
5 kasika brasna
5 kasika pecenih mlevenih lesnika
Preliv za koru :
200 gr secera
2 dl vode
Fil :
1 l mleka
3 pudinga od lesnika
200 gr secera
50 gr putera
Glazura :
200 gr cokolade
4 kasike ulja
 Umutiti jaja sa secerom. Dodati brasno i kakao i lagano varjacom umesati. Dodati lesnike. Sipati u pleh i peci oko 15 minuta na 200 stepeni.
Dok se kora pece,skuvati sirup od vode i secera i vrelim preliti vrelu koru i ostaviti da se ohladi.
Odvojiti malo mleka i razmutiti pudinge. Ostatak sa secerom staviti na kuvanje. U provrilo umesati prethodnu smesu i mesati da ne zagori. Skloniti sa vatre i ohladiti. Umesati puter na kraju.
Staviti fil preko kore i preliti pripremljenom glazurom od navedenih sastojaka.


Prijatno!