субота, 30. јун 2012.

Rusticni kroasani by Vera



Odusevila me je ovim kroasanima i nisam mogla da ih zaobidjem,vec sam ih isti dan napravila kada je objavila post na blogu...


Vera,hvala! Divne su!


Recept mozete naci i ovde.



Ja sam malo promenila,ali samo malo...


Potrebno je:
Za testo:
1 kg brasna
2 kašicice soli
1 minjon kvasca
  3 jaja
1 dl mlake vode
6 dl mleka
Za premaz
4 kašike masti

Za premazivanje kiflica
1 jaje


Priprema:
U mlako mleko sa šećerom razmutite kvasac.
Ostale sastojke stavite u jedan sud, sem mleka.
Kada kvasc zapeni  dodajte ga brašnu i mleko i zamesite meko testo.
Ostavite ga 1h da se udvostruci.
Potom testo podelite na četiri dela.
Svaki deo premesite i oblikujte loptu.
Potom svaku loptu malo oklagijom razvijte i premažite sa kašikom masti.
Tako ponovite četiri puta, s tim što zadnju koru ne mažete jer nećete moći da oklagijate.
Zatim rastanjite kore u krug.
Debljine ne deblje od 1cm.
Raseci na trouglove.
Uvijte.
Redjajte u pleh,premazite jajetom.
Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

5 коментара:

  1. Ti si sada mene razveselila što si isprobala. Hvala od srca!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Bilo mi je zadovoljstvo isprobati ih. Svaka cast na divnim receptima!

    ОдговориИзбриши
  3. obozavam peciva i to vruca,tek izvadjena iz rerne.:)))Ovi kroasani izgledaju strava,kad krenes da ih jedes,ne mozes da stanes!!PRELEPI si ti!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман13. јул 2012. 10:42

    slaba sam na kiflice i kroasane, ovo sam si isto zabilježila kod vere no još nisu došle na red iako će vjerojatno skoro

    ОдговориИзбриши